Geschiedenis van de Kolentip

Restaurant de Kolentip ligt direct aan de Haven van Maasbracht op een plek met een Bijzondere geschiedenis.

Vroeger werd op deze plek de Limburgse steenkool vanaf treinwagons op schepen geladen. De enorme kranen die hiervoor werden gebouwd waren speciaal ontworpen zodat deze de gehele treinwagons konden oppakken en de kolen vanuit de treinwagons in de schepen konden laden.

Dit proces werd het “tippen” van de steenkool genoemd en zo kregen deze enorme kranen ook hun toepasselijke naam “Kolentips”.

In 2002 is ons restaurant gebouwd op de fundering van zo’n Kolentip.

Chef-kok Kevin Hilkens is al meer dan 10 jaar verantwoordelijk voor de culinaire creaties die uit de keuken komen en sinds 1 augustus 2019 is chef-kok Kevin Hilkens de trotse eigenaar van restaurant de Kolentip.

Onze (kook)filosofie

Wij werken met lokale, verse en seizoensgebonden ingrediënten. Zo werken we onder andere samen met Livar te Echt, Herefords te Kessel en boerderijwinkel Heuts te Maasbracht.

Chef-kok Kevin Hilkens creëert met deze mooie ingrediënten een regelmatig wisselend en eigentijds verrassingsmenu waarin alle smaken, geuren en porties op elkaar worden afgestemd.

Uiteraard kan onze bekwame Maître-Sommelier Jeroen Hoek u een heerlijk glas bijpassende wijn schenken bij de culinaire creaties die uit de keuken komen of vraag naar onze met zorg geselecteerde wijnkaart.

Verder is het onze passie om gasten op een informele manier een top avond/middag te bezorgen met betrekking tot gerechten, creativiteit, sfeer, smaak, wijnen en service!

feesten en Partijen

Restaurant de kolentip biedt u ook de gelegenheid om een feest, partijen of vergaderingen te houden op een van de mooiste locaties van gemeente Maasgouw, boven de haven van Maasbracht.

Onze boven verdieping is uitermate geschikt voor feesten, partijen of vergaderingen van 20 tot 60 personen staand, maximaal 40 personen zittend.(helaas hebben wij geen personen lift daardoor is de bovenverdieping enkel en alleen te bereiken met een wenteltrap!)

Onze onder verdieping is zeer geschikt voor een borrel met hapjes met de bar binnen hand bereik van 20 tot 40 personen.

Een lopend buffet, walking diner, diner, vergaderingen of borrel met hapjes met de kwaliteit van restaurant de Kolentip, het is allemaal mogelijk.

 

Voor meer informatie:

Bel naar 0475-559133

Mail naar info@kolentip.nl

Of kom gerust langs om zelf te komen kijken naar deze unieke locatie.

Kevin Hilkens

Kevin Hilkens,  chef-kok en eigenaar.

Kevin is geboren en getogen in Wessem en in zijn middelbare school jaren fietste hij dagelijks over de Tipstraat richting Echt waar sinds 2002 restaurant de Kolentip ligt. Kevin heeft het karakteristieke pand aan de haven van Maasbracht in 2002 opgebouwd zien worden. Vervolgens volgde Kevin de opleiding voor zelfstandig werkende kok bij Gilde Opleidingen in Venlo en voor zijn stage kwam hij 12 jaar geleden terecht bij Danny Meijers in het restaurant dat hij opgebouwd heeft zien worden “de Kolentip”. Door de jaren heen heeft Kevin zich opgewerkt tot sous-chef en chef-kok samen met Rik Opstals.

Na de vele jaren ervaring bij de Kolentip heeft Kevin de kans gekregen en de sprong gemaakt om het restaurant over te nemen van Danny en Rik en per 1 augustus 2019 is Kevin Hilkens officieel de eigenaar van restaurant de Kolentip.

De regio

Boerderijwinkel Heuts
Gelegen tegenover de oprit van de A2 in Maasbracht is boerderijwinkel Heuts een welbekende winkel in Maasbracht en omstreken. Ze verkopen mooie verse en kwaliteitsvolle producten en dat voornamelijk van eigen bodem. De filosofie van boerderijwinkel Heuts komt overeen met onze eigen filosofie en dat is van de redenen dat wij hier inkopen doen.

Livar
We gebruiken uitsluitend Limburgs Kloostervarken. Deze worden regionaal gehouden, hebben een vrij leven gehad en het vlees is van uitmuntende kwaliteit. Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Daarom kiezen we er bewust voor om samen te werken met bedrijven die voor een zelfde filosofie als ons kiezen.

Hereford rund
Runderen die in het Limburgse Landschap vrij kunnen grazen. Ze kunnen zich zelf erg goed redden in de natuur en hebben de mens dan ook niet nodig. Het voedsel van deze runderen is natuurlijk datgene wat de natuur te bieden heeft. Mooi gemarmerd vlees zorgt voor een fantastische malsheid en smaak.