Over ons

De Kolentip

De Kolentip ligt direct aan de haven van Maasbracht op een plek met een bijzondere geschiedenis. Vroeger werd hier Limburgse steenkool vanaf treinwagons op schepen geladen. De enorme kranen die hiervoor werden gebouwd werden ‘kolentips’ genoemd. Ons restaurant is gebouwd op de fundering van zo’n kolentip.

Sinds 2005 verwennen we hier in een relaxte sfeer gasten met pure, eerlijke gerechten van veelal regionale herkomst voor een goede prijs-kwaliteit.

Onze (kook)filosofie

Trefwoorden in onze kookstijl zijn: puur, eerlijk, vers, regionaal en balans.

De menukaart is niet al te groot – we houden niet van verspilling – en we werken uitsluitend met verse seizoensingrediënten die zoveel mogelijk uit de streek komen.

Verder is het onze passie om gasten op een informele manier een top avond/middag te bezorgen mbt gerechten, creativiteit, sfeer, smaak, wijnen en service!

Danny Meijers en Rik Opstals

Danny Meijers is gastheer-sommelier. Na de opleiding voor gastheer op niveau 4 aan De Rooi Pannen Eindhoven werkte hij bij hotel-restaurant De Oolderhof in Herten, waarna hij als maître voor de vorige eigenaren van De Kolentip ging werken. In 2005 nam hij de zaak over.

Chef Rik Opstals volgde de koksopleiding aan de Hotelschool Hasselt en werkte onder meer bij restaurant Silvesters in Sittard voor hij in 2007 bij de Kolentip terecht kwam. In 2015 werd hij mede-eigenaar.

De regio

Het Sweeltje
Een stukje grond in Montfort waar wij een moestuin hebben aangelegd waar we veelal onze eigen groenten, kruiden vandaan halen. Deze wordt nauwkeurig onderhouden door Wim, schoonvader van Danny.

Voorbeelden van eigen producten zijn o.a.: prei, spinazie, div bietsoorten, wortel, tomaten pompoen, heel veel verschillende kruiden en bloemen en nog veel meer..

Livar
We gebruiken uitsluitend Limburgs Kloostervarken. Deze worden regionaal gehouden, hebben een vrij leven gehad en het vlees is van uitmuntende kwaliteit. Duurzaamheid is voor ons erg belangrijk. Daarom kiezen we er bewust voor om samen te werken met bedrijven die voor een zelfde filosofie als ons kiezen.

Hereford rund
Runderen die in het Limburgse Landschap vrij kunnen grazen. Ze kunnen zich zelf erg goed redden in de natuur en hebben de mens dan ook niet nodig. Het voedsel van deze runderen is natuurlijk datgene wat de natuur te bieden heeft. Mooi gemarmerd vlees zorgt voor een fantastische malsheid en smaak.